Tysk citronkaka

Ugnstemp: 175 C, varmluft 175 C

150 g margarin eller smör
3 ägg
2 dl socker
½ krm salt
rivet skal av 1/2 citron
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till indränkning:
2 dl florsocker
saft av 1 citron
2 msk vatten

Smörj och bröa en (slät) hålform, ca 1 ½ liter.
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt några minuter.
Rör ner matfettet och mjölet blandat med bakpulvret i äggsmeten. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.
Låt kakan svalna en liten stund.
Blanda florsockret med citronsaften och vattnet. Lägg kakan på ett fat. Gör hål, t.ex. med ett smalt träskaft, över hela kakan. Häll citronlösningen i hålen. Servera kakan kall.

Comments

Popular posts from this blog