Popular posts from this blog
Tysk citronkaka
Ugnstemp: 175 C, varmluft 175 C 150 g margarin eller smör 3 ägg 2 dl socker ½ krm salt rivet skal av 1/2 citron 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Till indränkning: 2 dl florsocker saft av 1 citron 2 msk vatten Smörj och bröa en (slät) hålform, ca 1 ½ liter. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg, socker, salt och citronskal pösigt några minuter. Rör ner matfettet och mjölet blandat med bakpulvret i äggsmeten. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan svalna en liten stund. Blanda florsockret med citronsaften och vattnet. Lägg kakan på ett fat. Gör hål, t.ex. med ett smalt träskaft, över hela kakan. Häll citronlösningen i hålen. Servera kakan kall.
Jag har tänkt på det i flera dagar... Vill också!
ReplyDeleteReceptet finns i "Stora Julboken". Det kan hända att den ligger i en kartong med andra kokböcker som jag packat annars står den i hyllan direkt till höger i v-rummet när man kliver in från köket. Men rota ni i min packning det är okej.
ReplyDeleteJaa! Den boken har ju jag också...nånstans *leta leta*
ReplyDelete